Week 3 en een half
Hoi iedereen,
Nu ik dit schrijf zit ik weer thuis, in Nederland. Saai hè? Maar niet getreurd: waarschijnlijk zit ik in april weer in Italië, in Bologna om precies te zijn, waar ik van plan ben om een talencursus te gaan doen! Ik heb dus besloten om niet weer herplaatst te willen worden, dit omdat ik bang ben dat er toch een grote kans is dat je niet in een leuk gezin komt, waar je goed mee kunt communiceren. En uit je tussenjaar moet je halen wat erin zit, toch?
Maargoed. Woensdag ben ik weer terug gegaan naar het gezin met de kinderen, 's middags hadden ze gym en 's avonds kwam Matteo thuis, en hebben we dus met z'n vieren gegeten. Donderdagochtend kwam ik Linda weer voor het eerst tegen, die vroeg of ik vond dat het beter ging. Nou... soms wel, soms niet, en toen heb ik maar gezegd dat ik niet denk dat het beter wordt. Toen heb ik maar zo snel mogelijk een vliegticket geboekt, deze voor donderdag een week later.
In het weekend ben ik het huis ontvlucht. Op zaterdag ben ik naar Turijn gegaan en heb ik twee musea bezocht, dit was erg leuk! Ik ben eerst naar het Egyptische museum geweest, het op een na grootste ter wereld. Vooral de beeldenafdeling was er gindrukwekkend. Daarna ben ik naar het filmmuseum geweest. Dat was eigenlijk niet heel bijzonder, maar de grote zaal waarin je liggend oude films kon kijken was wel erg leuk. Het filmmuseum zat wel in het bekenste gebouw van Turijn, een wat vreemd gevormde hoge toren, met een soort van Sjakie en de chocoladefabriek lift naar een panorama uitzicht, dit heb ik uiteraard ook gedaan. Op zondag ben ik naar Milaan geweest, hier heb ik als eerste de Dom bezocht, waar de zondagse mis begon inclusief kerkorgelmuziek en gezang, dus dit was ook erg leuk. Daarna ben ik naar het Teatro alla Scala geweest, een van de bekenste operatheaters ter wereld, en heb ik het bijbehorende museum bezocht. Deze bestond voornamelijk uit portretten van veel mensen die ik niet kende, en Verdi. Heel veel portretten van Verdi. Verder heb ik nog wat rondgelopen en wat winkels bezocht.
Verder is er niet veel bijzonders meer gebeurd. Ik heb nog steeds mijn au pair werkzaamheden verricht en lekker geknutseld met de kinderen, en 's ochtends af en toe Chivasso bezocht. Je kunt daar nog best leuk wandelen langs de Po. Ik vind het wel erg vervelend dat het zo gelopen is, maar ik ben toch blij dat ik weer thuis ben. Op naar Bologna!
Je loopt achter, wist je dat? ;) Ga je binnenkort nog een nieuw verhaaltje schrijven?
xxx Em